14 października 2016

SMOOTHIE SZARLOTKA


Szarlotka to słodki i gęsty koktajl o korzennym posmaku. Jeden z moich ulubionych.

Dlaczego warto jeść jabłka:

Podnoszą odporność
Oczyszczają 
organizm z, np. ołowiu i kobaltu.
Wspomagają trawienie.


Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).



Składniki na dużą porcję:
  • 1 jabłko, w kawałkach
  • 0,5 pół mrożone go banana, w kawałkach
  • 1 łyżka rodzynek
  • 2 daktyle
  • 0,75 szklanki mleka migdałowego
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki wrzątku
  • 0,5 łyżeczki przyprawy korzennej

Wykonanie:


1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut.
2. Do płatków dodaj pozostałe składniki i zmiksuj.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz